VOETPROBLEMEN

filter_vintageLIKDOORN
filter_vintageEELT
filter_vintageKLOVEN
filter_vintageVOETWRATTEN
filter_vintage

LIKDOORN

Likdoorn: Ook wel eksteroog genoemd, is een sterke eelt vorming op een klein gebied van de huid. Een likdoorn groeit van buiten naar binnen. Dat wil zeggen dat het gevormde eelt door de druk van de schoen op een kleine ruimte naar binnen wordt gedrukt in een kegelvorm. Door de kegelvorm, met de punt naar binnen, doet de likdoorn pijn als men er op drukt. Hebt u last van overmatig eelt dan kan dit door de pedicure deskundig worden teruggebracht tot de normale dikte en eventuele likdoorns zullen worden verwijderd.

filter_vintage

EELT

Eelt: Is een natuurlijke reactie van de huid op extra druk, een natuurlijke beschermlaag. Bij veel mensen wordt deze beschermlaag te dik en gaat pijn doen bij het lopen. Dan hebben we te maken met overtollig eelt, vaak in combinatie met likdoorns.

filter_vintage

KLOVEN

Kloven: Aan de hiel ontstaan kloven wanneer de huid extra droog is door een verminderde talgafscheiding en een beperkte transpiratie, meestal in combinatie met overmatig eelt vorming. De elasticiteit van de huid is afgenomen. Door een voortdurende belasting kunnen de kloven dieper worden en daarbij gaan ontsteken of zelfs bloeden. In dit stadium een behoorlijk pijnlijke aandoening. Aan de tenen ontstaan kloven door een verweekte huid welke veroorzaakt wordt door overmatige transpiratie of door langdurig contact met water. Door de pedicure kan deze voetprobleem goed behandeld worden en u krijgt advies om de huid intensief te verzorgen.

filter_vintage

VOETWRATTEN

Voetwratten:Een gewone voetwrat is een virusinfectie en lijkt vaak op een likdoorn. Voetwratten worden veroorzaakt door een virusaandoening. Voetwratten zijn zeer besmettelijk. Het is ook vaak erg pijnlijk vanwege die harde pit waar je de hele dag op moet lopen. Je wilt er dan ook zo snel mogelijk vanaf, maar hoe behandel en verwijder je een voetwrat nu? Er zijn verschillende opties en methodes om van je voetwratten af te komen.

Menu