HYGIËNE

Hygiëne is een heel belangrijk onderdeel van het pedicure-manicure vak. Zowel voor de klant als voor de nagelspecialiste is hygiëne een zeer belangrijk gegeven. Daarom is het cruciaal om bepaalde voorschriften qua hygiëne te respecteren.

  • Vóór iedere behandeling: De handdoeken worden na elke behandeling op ten minste 90°C gewassen. Voor en na elke behandeling reinig en ontsmet ik mijn handen.
  • Tijdens de behandeling: Bij elke behandeling gebruik ik per klant een volledig gedesinfecteerd instrumenten set dat ik op voorhand samenstel. Om de hygiëne te respecteren draag ik aangepaste werkkledij, handschoenen en mondmasker voor éénmalig gebruik (eventueel beschermingsbril). De vloer wordt bedekt met een vochtbestendiyg zeil.
  • Na iedere behandeling: Het instrumentarium wordt eerst gereinigd met een antibacteriële oplossing om het vervolgens met een bacteriedodend, schimmeldodend en virus dodend middel te worden behandeld. Door sterilisatie worden de instrumenten tot de hoogste graad gezuiverd. Gebruikte mesjes worden na iedere behandeling verwijderd om daarna volgens de wettelijke voorschriften te worden vernietigd. Bij iedere behandeling gebruik ik steeds een nieuw mesje. Ook de beensteun en de toestellen worden met een krachtig desinfectiemiddel ontsmet.
Menu